top of page
Vers Gemaakte Truffels

OVER ONS

Mousset is opgericht in 1926 en al die jaren in meer of mindere mate een rol gespeeld in de wereld van de chocolade. Er zijn winkels in Arnhem centrum en Arnhem Kronenburg, Elst en Bemmel (beide i.c.m. van Bon chocolaterie).

De chocolade van Mousset wordt ambachtelijk gemaakt in het atelier in Arnhem. Bekend om de ruime keuze aan topkwaliteit chocolade, heerlijke bonbons en beroemd in Arnhem om de jaarlijkse ‘Brokkendag’ en de bijzondere rumkransjes.

De broers Martin en Theo hebben op 1 juli 2023 het bedrijf overgedragen aan Jeroen Pohlmann. Deze bevlogen ondernemer in de ijsbranche is een goede match met de chocoladebusiness als het gaat om de liefde voor het ambachtelijk vak.

SNELLE BEZORGING 

TOPKWALITEIT 

MET ZORG VERPAKT

Image by Heather Barnes


GESCHIEDENIS

VAN MOUSSET 

Op 26 augustus 1926 is ‘W. Mousset’s Fabriek van Bonbon en Dessertwerken N.V.’ opgericht door dhr. Willem Mousset aan de Rijnstraat 75 in Arnhem. Dhr. Mousset en zijn vrouw woonde er zelf naast op nummer 74. 

Vanaf 1936 komt de Vijzelstraat 16 in beeld voor de winkel, op de hoek met de Bakkerstraat. De zaken gaan goed, het bedrijf wordt steeds groter. De winkel en de productie van de chocolade worden van elkaar gescheiden; rond 1945 komt de fabriek aan de Driekoningendwarsstraat, later verhuist e.e.a. naar de Beekstraat. 

In 1971 komt dhr. W. Mousset op 64-jarige leeftijd te overlijden. Dhr. G.J. van Hooijdonk neemt het stokje over. Vanaf dan wordt de naam Mousset B.V. gevoerd. De fabriek groeit enorm, de zaken gaan goed. Mousset is een begrip in Arnhem geworden maar ook ver daar buiten: chocolade van Mousset ligt bijvoorbeeld in alle V&D’s. Bakkers door het hele land kopen in bij het Arnhemse atelier. Ook internationaal gezien is Mousset groot, er is een grote exporttak richting Amerika. Midden jaren ’80 werken er zo’n 50 werknemers. In de jaren ’90 eisen enkele slechte beslissingen hun tol en wordt eind jaren ‘90 het faillissement van Mousset B.V. aangevraagd. De naam én recepturen komen in handen van Belgische leveranciers. De Moussetwinkel aan de Vijzelstraat blijft bestaan.

In 2003 koopt Martin Gerrits (tot dan toe al vanaf de jaren ’80 werknemer bij Mousset en nauw betrokken bij het vak) de naam en rechten van Mousset terug. In de Koningstraat - waar de huidige winkel gevestigd is – worden de recepturen van dhr. W. Mousset weer leven in geblazen. Terug naar het ambacht, met liefde voor de chocolade. Met zijn passie, enthousiasme en werkethos zet Martin Gerrits Mousset weer op de kaart, met een extra winkel in het winkelcentrum Kronenburg. Het bedrijf groeit en zijn broer Theo komt erbij in om samen Mousset te runnen. 

In 2023 verkopen Martin en Theo Mousset aan Jeroen Pohlmann, eigenaar van Wijs, ambachtelijk ijs. De naam verandert mee: Wijs Mousset B.V. 

Overdracht

Theo, Martin en Jeroen 

Overname van Mousset op 1 Juli 2023. Martin en Theo dragen het stokje over aan Jeroen Pohlmann. 

bottom of page