top of page

Ontdek de oorsprong van onze chocolade!

Lees hier waar onze chocolade vandaan komt en hoe deze verwerkt wordt.

Bij Mousset Chocolaterie zetten we hoog in op kwaliteit en ambachtelijk vakmanschap. Onze chocolade komt rechtstreeks van Callebaut, een gerenommeerde chocoladeproducent met een passie voor premium ingrediënten.

In ons eigen atelier in Arnhem verwerken we deze chocolade tot diverse creaties. Ons team van chocolatiers tovert de Callebaut chocolade om tot bonbons, chocolade plakken, fotolijstjes en meer. Met oog voor detail en liefde voor het vak worden elk stukje chocolade met de hand gegoten, gevuld en gedecoreerd.

Of je nu op zoek bent naar een smaakvol cadeau voor een speciale gelegenheid of gewoon zin hebt in een traktatie voor jezelf, bij Mousset Chocolaterie ben je aan het juiste adres voor ambachtelijk gemaakte chocoladecreaties, rechtstreeks uit ons eigen atelier.

Ontdek de oorsprong van onze chocolade!

Chocolade is een geliefde lekkernij over de hele wereld, gemaakt van cacaobonen die afkomstig zijn van de cacaoboom (Theobroma cacao). Het proces van het maken van chocolade begint met het oogsten van de cacaobonen, die vervolgens worden gefermenteerd, gedroogd en geroosterd om de karakteristieke smaak te ontwikkelen.Na het roosteren worden de cacaobonen gemalen tot een dikke vloeibare massa, bekend als cacaomassa of cacaolikeur. Deze massa wordt vervolgens geperst om cacaoboter en cacaopoeder te scheiden. Afhankelijk van het gewenste type chocolade worden verschillende hoeveelheden cacaoboter en cacaopoeder gemengd met andere ingrediënten zoals suiker, melkpoeder en smaakstoffen.Er zijn verschillende soorten chocolade, waaronder melkchocolade, pure chocolade en witte chocolade. Melkchocolade bevat cacaomassa, cacaoboter, suiker en melkpoeder, wat resulteert in een romige en zoete smaak. Pure chocolade heeft een hoger percentage cacaobestanddelen en heeft een intense en rijke chocoladesmaak. Witte chocolade bevat geen cacaomassa, maar alleen cacaoboter, suiker en melkpoeder, waardoor het een zoete en romige smaak heeft.Chocolade wordt vaak gebruikt in verschillende culinaire toepassingen, zoals bakken, desserts, snoepjes en dranken. Het wordt ook gewaardeerd vanwege de emotionele en psychologische voordelen, waarbij het vaak wordt geassocieerd met troost en genot.Naast het feit dat het een heerlijke traktatie is, heeft chocolade ook enkele gezondheidsvoordelen. Pure chocolade staat bekend om zijn antioxidante eigenschappen en kan bij matige consumptie gunstig zijn voor de gezondheid van het hart en de bloedsomloop.Kortom, chocolade is veel meer dan alleen een zoete lekkernij. Het is een veelzijdig ingrediënt dat wereldwijd geliefd is vanwege zijn unieke smaak en texturen, en het brengt vreugde en comfort voor vele chocoladeliefhebbers over de hele wereld.

bottom of page